2015. február 11., szerda

Trashion - divatbemutató és kiállítás - Aktuális projektünk

A projektünk közvetlen célja, hogy Pécsett újrahasznosított anyagokból készült ruha-, ékszer és divatkiegészítő kollekciót mutassunk be a széles nyilvánosság előtt, melyet Egyesületünk ReArt alkotói csoportja készít el. Közvetett célunk, hogy a divatbemutató és kiállítás szervezésével a kreatív újrahasznosítást, a környezeti szemléletváltást és az ökointelleigens magatartásformát népszerűsítsük.

A környezeti szemléletformálás érdekében szükséges olyan események szervezése, melyek képesek a környezettudatos viselkedés elterjedését, a környezettudatos életvitel kialakítását, a lakosság és a döntéshozók széles körét érintő szemléletváltást elősegíteni. A „recycling technológiák" alkalmasak rámutatni a környezetünkben felhalmozódó hulladék „nemesedésére", így ráébreszteni az embereket a dolgok átértékelésére. A környezet terhelésének csökkentése alapvető szükséglet korunkban, emellett a környezeti erőforrások felhasználása terén a takarékos és mértékletes életvitel módjainak, eszközeinek megismerésére valós igény tapasztalható - az embereket érdekli, hogy tehetik közvetlen környezetüket tisztábbá, hogyan védhetik meg erőforrásainkat, hogyan élhetnek takarékosabban.

Közvetlen célcsoportunk Pécs város lakossága.

A projekt a Lépj - Légy Pécs jövője pályázat keretében valósul meg, mely Pécs Megye Jogú Város Önkormányzatának pályázata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése